• Wijn in de horeca – populaire wijnen

    EuroCave | Wijn in de horeca wijnkasten wijnrekken wijnkoeling

Er is zoveel keus als het gaat om het aanbod van wijnen. Toch blijkt dat we een top 10 kunnen samen stellen voor de wijnen die populair zijn in de horeca.

Nummer 1: Prosecco

De druif die hierbij gebruikt wordt is (natuurlijk) de prosecco. Deze mousserende wijn is fris en fruitig en soms lichtzoet. Hij komt uit Veneto in Italië (uit de buurt van Venetië dus).

Nummer 2: Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland

De druif (sauvignon blanc) zorgt voor een zuivere droge witte wijn met een knispertje. Meestal komt deze wijn uit Marlborough, met een koel, schoon en fris klimaat. En dat proef je in de wijn.

Nummer 3: Viognier

De viognier druif brengt een droge witte wijn die een prettig geurige (bloemetjes en tropisch fruit) neus heeft. Hij smaakt fris en vol. De druif en wijn kan uit de hele wereld komen, maar de Rhône staat er bekend om.

Nummer 4: Cote de Provence Rosé

Voor deze lichte en neutrale rosé wordt de grenache en cinsault druif gebruikt. Niet zomaar een rosé dus, maar vol, verfijnd en met intense aroma’s. Door de ligging niet ver van de kust, past het bij bijna alle mediterraanse gerechten.

Nummer 5: de wijnen uit Chilli

Een mengeling van chardonnay, cabernet sauvignon en merlot zorgen voor een volfruitige, zachte en soepele wijn, meestal fris van smaak. Chili heeft alles wat Bordeaux heeft qua klimaat en dat proef je in de pure en rijpe fruitsmaak van de Chileense wijnen.

Nummer 6: wijnen van de merlotdruif

De merlot druif geeft fruitige, ronde en elegante wijnen. De druif is over de hele wereld te vinden en geeft eigenlijk altijd mooie wijnen.

Nummer 7: Chianti Classico

De sangiovese druif zorgt voor een middelzware, kruidige en middelzware wijn. De wijn komt uit het hart van Toscane, waar de oudste en beste wijngaarden liggen. Wijn met een eigen stijl en bovenal klasse.

Nummer 8: wijnen uit Zuid-Afrika

Hier worden allerlei druiven gebruikt, ook blends. De stijl is van licht tot middelzwaar te noemen maar een gemeenschappelijk kenmerk is sappig. We bedoelen voornamelijk de wijnen rondom de Kaap die kwalitatief goed zijn en toch betaalbaar blijven.

Nummer 9: Shiraz uit Australië

De shiraz druif geeft middelzware tot krachtige, volle en rijke wijnen. In Australië hebben ze echt het klimaat om diepe donkerpaarse wijnen te maken, boordevol fruit, maar ook pittig, kruidig en krachtig.

Nummer 10: Moscate d’Asti

De moscato druif brengt lichte, mild zoete, zacht bruisende (dessert-) wijnen. Deze komt uit Piemonte in Italië. Al een toetje op zich.

Bron: Het Wijninstituut

Dit artikel is onderdeel van een serie over wijnen in de horeca. Bekijk hieronder ook de andere artikelen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *